TJOOO!

heeej! Jag har varit på Frölunda torg idag och var inne på olika affärer. Bland annat bytte jag en klocka som jag fick i julklapp. Blev en gul ... :-).
I julklapp fick jag också presentkort på New Yorker, (tror jag sagt det innan, men ändå!) Iallafall var det på 700 kronor. Så där var jag också inne och köpte en kavaj. Den är helt vanlig, enkel och svart men ändå jättesnygg!

Så nu har jag bestämt outfiten till nyår med! Det blir ett spetslinne, med ett ribbat, svart linne under, svarta leggings och såklart min nya kavaj! :D Spetslinnet är grå/lila! Ska ha silvriga pluppörhängen och ett berlockarmband som jag fick i julklapp, några lockar i håret och smink. + såklart att jag ska ha min nya klocka! Den ger färg..
jag tror att det blir awesome!


Tänkte att jag skulle berätta lite om mig. ;
Personligt. men jag tycker ändå att folk ska få veta vem jag egentligen är, här och nu!

Jag är en rullstolsburen tjej med en CP - skada. En skada som jag fick vid födseln p.g.a att jag fick för lite syre. Jag är helt vanlig i huvudet bara att jag inte kan använda mina ben och att mina armar är påverkade. Nu är jag tretton...., när jag var mindre brydde jag mig inte om den där stolen med hjul som jag satt i. Jag tänkte att " äsh, det är väl inget fel med det!" "Folk får väl glo ögonen av sig... skit i det!" Och visst ...., det är väl inget fel med att sitta i rullstol.
För ett år sedan blev jag opererad för att min höftkula höll på att hoppa ur led. Den var 45 % ute ur led när jag gick på konsultationen och innan det hade jag haft ont i ca ett år. Min läkare sa att jag skulle oppereras i agusti förra året.
Vi väntade rätt länge och till slut undrade vi ; "varför kommer aldrig opperationstiden?" Tack vare mammas jobb, att hon gör rent kaffemaskiner på barnopperation på Östra sjukhuset, stötte hon på läkaren och undrade varför det inte hade kommit någon papper om tid i brevlådan. Läkaren hade glömt av att skriva på ett papper, så jag fick tid den 17 december 2009.
Jag fick ett l - format ärr på höften, en platta och sex skruvar. Operationen tog fyra timmar, jag låg sövd i sex timmar och låg på uppvaket i nio.
Låg på sjukhuset i fyra dar. Utan besök för det var då svininfluensan gick.
Hade A - gips ... det vill säga gips från låren till tårna, och en pinne mellan knäna. Så skulle jag ha det i två månader.
Åka - hem - dagen så skulle jag bli av med min ryggbedövning. Det var då vi upptäckte att min vänstra fot inte hade någon känsel. För innan det kunde jag ju inte känna något, för att jag var ju bedövad från benen och ner.
De nätterna på sjukhuset sov jag nästan inget och åt inget, så jag gick ner massa! Asså typ 10 kilo.
Fick åka hem och då var jag överlycklig! "YES!!" Var det!

Sov så jäkla dåligt och hade så ont heeela tiden, så det måste varit ganska påfrestande för alla. Var inne hela tiden, låg och spelade Wii hela tiden, haha. Men jag grät mycket. Och jag var sååååå grymt arg på min fot så det var inte sant!
Samtidigt som operationen och allt fick jag en jobbig period, då jag bland annat undrade varför just jag sitter i rullstol och det gör jag fortfarande. Jag undrar ; Varför jag har folk runt omkring mig hela tiden... och det är inget illa menat mot mina assistenter! Absolut inte!! Men jag vill kunna klara mig själv! Jag vill kunna vara själv med mina vänner.

Tack alla som gör mig glad!! Mollie har hjälpt mig med jääättemycket!!!! Tack bästaste älskling i heeela världen! Tack Alla för allt ni har gjort!! Uppskattar VERKLIGEN det

Så, det var massa negativa grejer. men kände verkligen att ni skulle få veta och med det här inlägget vill jag inte tyckas synd om. Utan jag ville bara skriva av mig och berätta!
Pusss

Hos älskade mormor ... :)

tjooo!
Sitter hos mormor och är på datorn lite, i min ensamhet... ganska skönt faktiskt! Ska snart ut och umgås igen. :)
Har tagit massa bilder med kameran och imorron ska jag och Ronja ta fina vinterbilder, ska bli kul! :D

Idag har jag träffat min moster och min kusin. Vi har inte träffats på ... ja, jag vet inte hur länge .. eftersom all min släkt på mammas sida bor i stockholm. Innan de kom, bara chilli - dillade jag.

På tisdag ska vi hem igen. Vill inteee!
Men nu ska jag gå igen, men jag hoppas att ni har haft en bra dag!?

JULAFTON!

Hej! Jag hoppas att ni hade en bra julafton?! Det hade verkligen jag.

På morgonen fick jag en morgonjulklapp som jag alltid brukar få ... - Det var en stickad, cappucchino - färgad tröja från Gina. ; Jättemysig, den hade jag på mig halva kvällen för sen blev jag för varm.

Sen fick jag bland annat ett svart - guldit pannband av Ronja (som i övrigt är den bästa systern man kan ha i hela världen ..., inte bara för att jag fick julklappen av henne!) från Glitter. Det hade jag också på mig!

Sen också ett par blommiga örhängen av mamma och pappa från Indiska, också jättefina... som jag också har på mig nu!

Och kvällens mest roliga sak; En KAMERA!! Kan ni fatta??!
Hade önskat mig det, men jag trodde absolut inte att jag skulle få det, också fick jag en kamera...! Av min faster och fabror, farmor och farfar, bla.
Det slutade iallafall med att jag och Ronja, som också fick en kamera, satt och testtog kort och utforskade den heeela kvällen!! Så nu blir det mycket korttagande! Och den ska även med till Sthlm och Trosa imorgon, såklaart!!

Det var lite av de julklappar som jag fick!
Och såklart så började vi julafton med Kalle!

Hoppas att ni är nöjda över era julklappar!!
Kraaam!
P.S. Nu får vi vänta ett heelt år till julafton igen. ; Man väntar jättelänge och så är det över snabbt!

chilldag med julbak!!

Heeej!!
Sov ganska länge idag. Till 10.30! Var jag trött? Ja.
Redan imorron är det julafton!! Detta året har gått fort... kan ni fatta???!

Idag har jag varit uppe i stallet .... tänkte köra, men vagnen har frusit fast. (Oops! haha) Jag och Lisa longerade istället. Mollie var laaaat! Hon orkade springa typ 5 minuter .. sen vände hon sig mot mitten och ville inte springa mer. Så lat är hon!!
Det enda som finns i hennes huvud är *maaaaat!!* HELT ärligt!

Jag fick världens bästa julklapp av Lisa idag ; Ett kort på Mollie för 1 ½ år sedan, när hon står i hagen och inte är speciellt tjock, när det är sol och hon ser glad ut ... ett jääättefint kort! Kunde inte fått något bättre. Blev jätteglad över det! Det ska hänga över min säng.
Tack!

Efter stallet kom Sofia. Vi bakade julgodis att ha idag och imorron. Rocky road - kakor med Ahlgrens bilar och chasewnötter istället för mashmallows till idag. ; Jättegoda!
Och chokladfudge till imorron. Säkert också jättegoda?!


God jul och gott nytt år!
Kram

; Jag undrar vad jag får i julklapp?!

JULLOV!!

hello! Nu har jag lov!! så jäkla skön känsla!! Det blev en ganska bra skolavslutning med bland annat lite uppträdande och stependiumutdelning i aulan!
Sen åkte jag till Ågrenska och kom hem idag klockan 19.00. så det är därför jag inte har skrivit...

Kan ni fatta att det är julafton om två dagar?? Inte jag. heeelt sjukt! ;o)

På juldagen så ska hela familjen, (utan assistent) försöka åka till Trosa, beroende på vädret.. annars får vi åka senare! Vi stannar iallafall till på tisdagen!!
GOD JUL & GOTT NYTT nu!!
Kraaaam

besök i helgen, och igår blev det ett Lisebergsbesök!

tjoho!
I helgen har det varit fullt ös här! Det är därför jag inte skrivit ..
Det är mina kusiner och mormor som har varit här, de kom från skåne och en ort utanför sthlm. :)
det var kul, men nu har de åkt. 
Igår var vi på Liseberg, fick Chorros och varm choklad! Varma chokladen köpte jag på Skafferiet, det ligger på den "gatan" med kullesten. Jättegod var den, den smakade riktig choklad.

Sen kom vi hem och åt en soppa! :D
=Myshelg!'


hej.

skriver ikväll! om jag hinner...

med Mimmi och chilli - dillar!

heeej :) Idag var det skola och jag hade mitt Kemi - prov, som jag sa igår. Nöjd med resultatet, 16 / 20 :D, ganska bra!
Idag har jag inte varit in the stable. Mamma är där på tisdag & onsdagar. Så har bara chillat med Mimmi! <3

Nu ska granen kläääs! Wihooo! *julkänsla påväg*!
PUSSS och hoppas att ni mår goodie?!

seeegar like always!!

heeje!
har nyss pluggat och innan det kom jag hem från stallet och ridningen. Idag gick det bra tycker jag! Red ganska så långt. Mollie var jätteduktig. Min lilla horsie!

Jag har Kemi - prov på onsdag, och nu har jag pluggat. Ska plugga imorgon med. Så jag hoppas verkligen att det går bra! Jag tycker det är ganska lätt att öva på det, så det ska nog gå well, I think! (lite "svengelska" bjöd jag på också! haha)

Vi ska ta in julgranen imorgon!

Imorgon slutar jag 16.00 och efter det måste jag plugga... sen ska jag hem och bara slappa!!

Hejdå!

P.S!
Sara assistent ;
Om du läser detta, undrar jag om du vill ses någon dag? Typ ta en fika eller något annat!? Bara träffas! Lääänge sedan nu och jag vill höra hur du hade det på din resa. Antar att du hade det väääldigt kul? och såklart hur det går för dig med dansen och aaaallt annat.

Saknar dig sjuuukt!!

Kram på dig!

the day ..

heeej :D
Idag fick jag köpt alla julklappar till alla kusinerna :), känns bra! 
Efter det var jag, mamma och Alex och badade. Mina ben ville inte riktigt sprina idag ... så jag dök och tränade på min lungkapasitet istället.

mer har inte jag gjort idag.
hoppas ni har haft en kul dag?!
Kraaam

buhu . :c)

hej, det är ganska bra att ha en blogg, har jag kommit fram till... man kan liksom skriva av sig lite, det är mitt syfte med denna bloggen iallafall.

Idag blev det lite tittaefterpresentertillsinasmåkusiner - dag med mkt om och men. Fick ett utbrott på mamma som inte alls var meningen och som jag skrek för i tre timmar... Förlåt mamma!!
Ronja kunde inte följa med till stan och vi ska köpa de tre julklapparna som är kvar ihop, det var därför jag inte köpte något idag, men jag har iallafall sett ut lite presenter.

I helhet blev det en bra dag.
Puss

morgondagen!

hejhopp! Imorgon ska jag shoppa de sista julklapparna, med Ronja, vi ska köpa de ihop. Jag ska shoppa med Alex och Ronja.
Vad köper man till en treåring och två ettåriga kusiner? vad vill de ha? Svååårt.
Innan det ska jag upp till världensvärldensvärldens bäääästa, som jag älskaar över heeela mitt hjärta!! MIIIN sööötiiiss! PUSS PÅ HENNE!

bye!! ha det så himla braa!

trött!

Hej alla! Det har varit en lång men rolig dag i skolan idag, en friluftsdag. En gång om året har min skola en friluftsdag där man får välja en för och en eftermiddagsaktivitet. Lärarna har såklart valt några aktiviteter som man kan välja mellan.
Jag valde bowling som förmiddagsaktivitet och simning efter det. Det var kul!
Klockan 21.00 kom jag hem från att tittat på Alex, min assistent när hon red.... Du var jätteduktig!

Imorron är det matteprov. Taggad? Nej, inte alls. Känner att jag är allt annat än det denna gången! Men, men.... hoppas att det går bra iallafall. Hade ju inte alls bra på SO - provet. Jag vet, det är inte samma ämne...men ändå! så hoppas!!
Nu är jag så trött att jag ska gå och lägga mig! =)
Ni får ha det så bra så länge!

Och Amanda ; Tack för att du vill hjälpa mig med bloggen!

Kraaaam alla!!

En bra helg!

tjoo!
jag har haft mkt att göra, så det är därför som jag inte har skrivit på länge... men nu skriver jag, haha

I  lördags var jag uppe hos sötaste Mollie och sen åkte jag och Lisa till Jul på Liseberg vid 17.00, där träffade vi Petra, en assistent som är mammaledig. Vi pratade med henne lite och sen gick vi vidare och kollade på det småbutikerna som är uppstälda.

Det var sååååå himla mycket folk där, att det knappt gick att gå!! Men det var mysigt, och första gången iår.... + att jag fick min choklad och fick smaka chorros av Petra som jag måste haaa! :D

I söndags blev det lite julshopping på Frölunda torg så nu har jag bara tre kvar. jag drack en ännu godare varm choklad på Cappuchino... jag har bara druckit den jääättegoda på Liseberg.
Sen på kvällen var vi och badade i Streteredsbadet. (jippie, inget bajs i poolen denna gång, eller kräks för den delen!)
Sen var jag så trött efter badet, så jag nästan somnade!! haha. tryckte i mig lite chips så att jag piggnade till lite. (innan middagen)

Sen tänkte jag och Lisa se på Eclipse, men båda var trötta och kände att vi skulle somna ifall vi såg på den. Så att vi ska se på den på torsdag istället. Wihooo!

RSS 2.0